Online tool van het FIDO

Het FIDO heeft een online tool ontwikkeld waarmee de duurzaamheid van een evenement kan worden geëvalueerd. Er komen verschillende thema’s aan bod: de plaats van het evenement, de voeding, de logies, de communicatie etc. De tool gaat gepaard met een gids die is opgesteld volgens dezelfde structuur en die nuttige informatie bevat voor de organisatie van een verantwoord evenement.

Het FIDO (vroeger POD DO) had reeds gewerkt aan de duurzame organisatie van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie in 2010 en een toolkit voorgesteld aan de administratie: een charter, een gids en een CO2-calculator.

De hier voorgestelde online tool gaat nog verder aangezien hij kan worden gebruikt voor alle soorten evenementen (seminars, tentoonstellingen, concerten etc.) en door iedereen die een evenement organiseert. De tool kan op maat worden gebruikt en het gebruik ervan kan worden gespreid in de tijd.

De verkregen resultaten gaan gepaard met een reeks adviezen om het de volgende keer beter te doen. De resultaten zullen een keer per jaar worden geanalyseerd voor het FIDO om de tool eventueel aan te passen en om de tendensen inzake de organisatie van evenementen te identificeren.

Om de tool te gebruiken, klik hier.