2009 Financiëntoren

“Eerst in eigen bord kijken!” dachten we, en de POD DO ging van start met een proefproject rond duurzame voeding in de keuken van de pas heropende Financietoren. Een ambitieus project was het. Onder begeleiding van een team consultants was het de bedoeling om zowel de duurzaamheid van alle binnenkomende ingrediënten te screenen, als aan duurzaam ketenbeheer te doen, als om een duurzaam beheer van de keuken te implementeren, als om op voedselverspilling en afvalverwerking en recyclage te letten.

De klanten van het restaurant werden geïnformeerd en gesensibiliseerd. Op degustaties konden ze kennis maken met nieuwe biologische, fairtrade en seizoensgebonden producten. Er werd ook een wedstrijd georganiseerd. De acties konden rekenen op ruime belangstelling.

Dit eerste proefproject bleek een stap te ver. We wilden veel te veel in één keer aanpakken en hebben de lat veel te hoog gelegd. Daar kwam dan nog bij dat het restaurant eigenlijk net van start was gegaan. Het is vaak beter om de zaken geleidelijk aan te pakken, ervaring die we meegenomen hebben in ons volgende project.